ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentKul om Värnplikt - Roligt & komiskt om värnplikt
Värnplikt - Massor med fakta om värnplikt

Kul om Värnplikt

Roligt om värnplikt

Det finns mycket spännande och intressant att rapportera om värnplikter runt om i världen och att göra lumpen i Sverige. Några kul bilder och uppseendeväckande fakta kommer att kommer att visa upp här.

Förutom detta presenteras komiska citat eller detaljer om militärförband och militärtjänstgöring. Det är alltid bra att känna till en del om värnplikten och förstå hur man själv kan göra största möjliga nytta för landet.

Norsk värnplikt

Norsk värnplikt om värnplikt

Norge har allmän värnplikt men bara omkring 15% av männen genomför grundutbildningen. Värnplikten är från 6 månader i hemvärnet upp till maximalt 18 månader i norska försvaret.

Finsk värnplikt

Finsk värnpliktVärnplikten i Finland gäller för alla män mellan 18–60 år. Även kvinnor för göra värnplikt ifall de vill. Längden på värnplikten är mellan 6-12 månader.

Rysk värnplikt

Rysk värnpliktI Ryssland är värnplikten obligatorisk och på 12 månader för alla män. Värnplikten genomförs mellan 18 och 27 års ålder.

USA:s värnplikt

USA:s värnpliktUSA har aldrig haft allmän värnplikt utan soldaterna är antingen yrkesmilitärer eller kan bli inkallade i händelse av krig.

Israelisk värnplikt

Israelisk värnpliktVärnplikten i Israel är obligatorisk både för män och för kvinnor. Männens värnplikt är knappt tre år mot kvinnornas 2-åriga militärtjänstgöring.

Nordkoreansk värnplikt

Nordkoreansk värnpliktDen längst allmänna värnplikten har Nordkorea som är på hela 10 år för män men bara 7 år för kvinnor.

Värnplikten är en semester

Värnplikten är en semesterVärnplikten är den enda semester en karl får mellan modern och hustrun.

Ronald David Laing, brittisk psykiater

Teamwork i lumpen

Teamwork i lumpenTeamwork är viktigt inom militären eftersom det ger fienden någon annan att sikta på.

Worst Military Drills in the World

Most Beautiful Soldiers In The World

Fallskärmsjägarna - Förtest

Svenska Kustjägare

The Most Beautiful Soldiers

Jägarsoldat Del 1 av 17


Mer information om värnplikten

Här finns mer fakta och info värnplikt, militärtjänstgöring och lumpen men även många roligt episoder och händelser som inträffat under rekryten.Meny - Värnplikt
Till förstasidan på www.varnplikt.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsKulNyheter