Värnplikt - Massor med fakta om värnplikt

Bästa om Värnplikt

Bäst om värnplikt

Det finns många förband och militärutbildningar världen över. Hur militärutbildningen eller värnplikten bedrivs skiljer mellan länderna men även mellan inriktningarna.

Alla värnpliktsutbildningar är karaktärsstärkande och får ungdomarna att ta ansvar, hjälpa varandra och vara fokuserade. Oavsett vilken värnplikt som en individ gör så blir det ett minne för livet.

Hårdaste och tuffaste utbildningarna

Det är svårt att värdera och ställa olika militärutbildningar mot varandra för att kunna se vilken som är den tuffaste och hårdaste i världen. De flesta länder har någon form av special forces som drillas hårdare än andra.

Världen hårdaste militärer

Världen hårdaste militärer

Några av världens mest utmanande militärutbildningar finns bland annat hos följande länder:

  • Taiwans Marin
  • Navy Seals i USA
  • Indonesiens Armé
  • Gurkha från Nepal
  • Spetsnaz i Ryssland
  • Franska Främlingslegionen
  • Philippines Special Forces
  • South Korean Special Forces
  • Peoples Libiration Army i China

Hårda svenska värnplikter

Prioritet Militär­utbildning Kommentar

1

Fallskärms­jägare För den som vill ha en extremt hård värnplikt och har rätt psyke och fysik är fallskärmsjägare det man ska sikta på.

2

Attack­dykare Att utbilda sig till attackdykare är något av det tuffaste som finns med dykning, undervattenssimning och strid på programmet.

3

Kust­jägarna Som kustjägare ingår man i amfibiekåren och kan kunna samla underrättelser bakom fiendens linje och agera i närstrid.

4

Norrlands­jägare Norrlandsjägare tvingas leva under kalla och mörka förhållanden under långa perioder där uthållighet och psykisk stabilitet krävs.

Andra bra värnplikter

Det finns naturligtvis andra militärutbildningar som kan vara mer utmanande psykiskt eller intelligensmässigt. Vissa utbildningar passar bara språkbegåvade som tolkutbildning men för andra utbildningar måste men ha ett djup datorkunnande eller tekniska specialintressen.


Mer information om värnplikten

Här finns mer fakta och info värnplikt, militärtjänstgöring och lumpen men även många roligt episoder och händelser som inträffat under rekryten.Meny - Värnplikt
Till förstasidan på www.varnplikt.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsKulNyheter